باز هم اسم رژیم آمد و باز این سوال تکراری که در رژیم فستینگ چی بخوریم و چطور هم سالم بمانیم، هم لاغر شویم؟ با اینکه کاهش وزن به خودیخود سلامتی اندامها را بهدنبال دارد، اما اگر بدانید و آگاهانه سفره غذایی سالمی در ساعتهای مجاز فستینگ انتخاب کنید، نتیجه شگفتانگیز آن را بهطور واضح هم در تناسب اندامتان و هم در سلامت بدن و انرژیتان حس خواهید کرد. ما اینجاییم تا شما بهانهای برای ندانستههایتان نداشته باشید. پس تا آخرین بند این مطلب را حسابی بهخاطر بسپارید.
آشنایی با رژیم فستینگ
رژیم فستینگ از معدود رژیمهای لاغری است که تمرکز خاصی روی مواد غذایی ندارد. بهجای محدودیت غذایی، محدودیت زمانی برای بدن ایجاد میشود تا در ساعات ناشتا ضمن سمزدایی در اندامهایی مانند کبد، چربیسوزی و کاهش وزن نیز اتفاق بیفتد.
به این ترتیب، طی یک دوره ۲ تا ۴ ماهه فستینگ، شما نهتنها به وزن ایدهآلتان میرسید، بلکه عملکرد اندامهای اصلی بدنتان مانند کبد، دستگاه گوارش و حتی قلب نیز بهبود پیدا میکند.
اما کار به همین راحتیها نیست. شما باید در وعدههای اصلی و میانوعده گزینههایی را انتخاب کنید که بدنتان را با چالش چربیسوزی در عین عضلهسازی روبهرو کند. اینکه در رژیم فستینگ چی بخوریم؟ در بخشهای بعدی مفصلا توضیح داده شده است.
تاثیر تغذیه در اثربخشی رژیم فستینگ
تصور کنید بعداز یک فست ۱۶ ساعته حالا پنجره غذایی برای بدنتان باز شده است. اگر در همین دقایق اولیه بهدلیل ولع زیاد به غذا که طبیعی است یا پرخوری عصبی شروع به خوردن شیرینیجات یا غذاهایی با حجم بالای کربوهیدرات کنید، چه میشود؟
شما با خوردن هله هوله، شیرینیجات مصنوعی و حتی نان سفید و برنج نمیتوانید برای چند ساعت سیر بمانید و مجدد بعداز حداکثر یک ساعت باز گرسنه خواهید شد. بنابراین لازم است پاسخ جامع و منطقی به این پرسش بدهیم که در رژیم فستینگ چی بخوریم؟
طرف دیگر ماجرا مربوط میشود به اینکه شما با اینکار برای بدنتان منبع سوختی بهغیر از چربی ذخیره میکنید. تا زمانی که گلیکوژن و کربوهیدرات در بدن شما باقی بماند، بدن سراغ چربیها نمیرود.
اگر میخواهید بدانید که بدن با چه اولویتی سراغ منابع سوختی میرود و علاقهمند است کدام سلولها یا درشتمغذیها را بسوزند به مقاله رژیم فستینگ، کلیدی برای قفل چاقی سری بزنید. در این مقاله رژیم فستینگ را با انواع آن و ریشهای توضیح دادهایم تا دلیل تاکید متخصصان تغذیه برای پیروی از فستینگ را درک کنید.در
در رژیم فستینگ چی بخوریم؟
باوجود اینکه گفتیم در رژیم فستینگ تمرکز اصلی روی زمان خوردن و نخوردن است، اما اینکه چه چیزی بخوریم هم تاثیر فوقالعادهای در اثربخشبودن فستینگ برای لاغری و سلامتی دارد.
درباره اینکه غذاهای مجاز در این رژیم کداماند، مفصل صحبت خواهیم کرد، اما در اینجا از طرف نگارنده این مطلب که سالها در بحث تناسب اندام و رژیمهای لاغری دستی بر قلم دارد، بشنوید که تناسب اندام و کاهش وزن هدف نیست.
شما باید از یک شیوه زندگی سالم برای همیشه پیروی کنید تا نیاز نباشد هر سال ۲ ماه مانده به عید نوروز، از این سایت به آن سایت دنبال رژیمهای لاغری سریع و رمز و رازهای کاهش وزن بگرديد.
به همین دلیل در ادامه مواد غذایی سالم را به شما معرفی خواهیم کرد که نه تنها در دوره فستینگ، بلکه در دورههای مختلف زندگی، بدنی سالم، پرانرژی و شاداب را به شما هدیه میدهند.
پروتئینها، پایههای رژیم فستینگ
برای روشنشدن اینکه در رژیم فستینگ چی بخوریم، اول از همه میخواهیم منابع غنی پروتئین که پایههای این رژیم را تشکیل میدهند، معرفی کنیم. انواع پروتئینها و مواد غذایی حاوی آنها را در ادامه شرح دادهایم.
پروتئین حیوانی
پروتئینهای حیوانی نوعی درشت مغذی برای ترمیم و ساخت بافتها و عضلههای بدن هستند و موجب احساس سیری پایدار در افراد میشوند.
منابع پروتئین حیوانی اکثرا تمامی اسیدامینههای ضروری مانند لوسین، ایزولوسین، والین، فنیل آلانین، ترئونین و متیونین را دارا هستند. منابع پروتئین حیوانی عبارتاند از:
• سینه مرغ
• ماهی سالمون و تن
• گوشت قرمز گاو بدون چربی
• تخم مرغ
• لبنیات کمچرب
پروتئین گیاهی
منابع پروتئین گیاهی که طیف وسیعی از محصولات کشاورزی و گیاهی را شامل میشود، نه تنها برای افرادی با رژیم وگان، بلکه برای تمامی کسانی که میخواهند ضمن دریافت حداقل کالری، پروتئین بالایی دریافت کنند، بهترین گزینه هستند. منابع پروتئین گیاهی عبارتاند از:
• حبوبات
• سویا و مشتقات آن
• آجیل و دانههای خوراکی
• جو دوسر
• اسفناج
کربوهیدراتهای پیچیده، سوخت پایدار بدن
اگر یادتان باشد گفتیم که بدن برای تامین سوخت جهت حفظ انرژی سراغ منابع کربوهیدرات نیز میرود. کربوهیدراتها شامل ۲ نوع ساده و پیچیده هستند.
برای اینکه مدام از خودتان نپرسید که در رژیم فستینگ چی بخوریم، منابع متنوع کربوهیدرات پیچیده را که انرژی بدن را نیز تا حدودی تامین میکنند، به شما پیشنهاد میدهیم. این کربوهیدراتها برای هضم و جذب در بدن به زمان بیشتری نیاز دارند و قند خون را به آهستگی افزایش میدهند.
پس خوردن آنها نه تنها مضر نیست، بلکه فواید زیادی نیز دارد و بدن میتواند از انرژی آنها مدت زمان بیشتری بهره ببرد. منابع کربوهیدراتهای پیچیده عبارتاند از:
• غلات کامل مانند گندم سیاه، ارزن، جو و کینوا
• سبزیجات حاوی نشاسته همچون سیبزمینی و کدو
• میوههایی مانند موز، انبه، سیب و بلوبری
چربیهای سالم، محافظ سلولها و قلب
بدن انسان و بهخصوص سلولها به شدت نیازمند چربی سالم یا کلسترول خوب هستند. این چربیها از سلولها در برابر آسیبهای خارجی محافظت میکنند.
از طرفی چربیهای سالم یا اشباعنشده منبع بسیار غنی از انرژی هستند و میتوانند طی فستینگ احساس سیری چندساعتی را برایتان به ارمغان آورند. برای پاسخ به این سوال که بهعنوان چربی سالم در رژیم فستینگ چی بخوریم؟ منابع غنی چربیهای سالم را گردآوری کردهایم که عبارتاند از:
• آووکادو
• روغن زیتون، کنجد و سایر روغنهای گیاهی
• آجیل و مغزهای خوراکی مانند پسته، گردو و بادام
• دانههای خوراکی مانند دانه چیا
فیبر، حس سیری و سلامت دستگاه گوارش
در هر رژیم غذایی با توجه به نیاز دستگاه گوارش به هضم بهتر، منابع غذایی حاوی فیبر از اهمیت بالایی برخوردارند. فیبرها گوارش را راحتتر و هضم بهتر غذاها را منجر میشوند.
منابع غذایی فیبردار در عین حجم زیادی که دارند، کمکالری بوده و مغز میتواند تصمیم بگیرد که هورمونهای سیری مانند کولسیستوکینین و کورتیکورپین را ترشح کند. بهترین منابع غذایی حاوی فیبر عبارتاند از:
• سبزیجاتی مانند اسفناج، هویج، کلم و کاهو
• میوههایی مانند انواع توت، موز و سیب
• مرکبات
• حبوباتی مانند لوبیا سیاه، عدس و نخود
سخن پایانی
در این مطلب تا جایی که نیاز بود دانستیم که در رژیم فستینگ چی بخوریم و چطور میتوان از یک سفره سالم، حداکثر فایده و لذت را برد. برای اینکه در پایان فستینگ عضلههای بهتری داشته باشید مواد پروتئینی مانند انواع گوشتهای بدون چربی و تخم مرغ انتخاب خوبی هستند.
برای داشتن تنوع غذایی و انرژی، کربوهیدراتهای پیچیده و برای سلامت سلولها، عملکرد بهتر قلب و تامین سوخت بدن چربیهای سالم باید مصرف شوند در آخر بدانید که حس گرسنگی شما با مواد غذایی حاوی فیبر ازبین خواهد رفت. پس، چه بهعنوان میانوعده چه بهعنوان دورچین غذا سبزیجات و میوههای فیبردار را در طی فستینگ فراموش نکنید.
گفتگو در مورد این post